Безлічі можливих проблем, а також відмови в гарантійному ремонті нових меблів з натурального дерева, Ви зможете легко уникнути просто вивчивши цю коротку інструкцію про порядок експлуатації та способи догляду за нею.
    • Контроль вологості.
      уход деревянная мебель комод Италконцепт
Дерево, хоч і зрубане, і оброблене, все одно залишається «живим» матеріалом. Так само, як і людині, йому потрібна оптимальна вологість для довголіття. Цей показник повинен знаходитися в межах 45 – 60%. Підвищена вологість може привести до розбухання матеріалу, а сухе повітря до його деформації. У будь-якому випадку, це призводить його в непридатність, і гарантія в такому випадку на меблі не поширюється
      • Контроль температури.
Цей пункт тісно взаємопов’язаний з попереднім. Найпоширеніші помилки – це коли дерев’яні меблі: комод, шафа або ліжко розташовується поблизу батарей опалення, кімнатних приладів опалення, радіаторів і навіть камінів. Оптимальна відстань між ними – мінімум 1 метр.
Не можна ставити гарячий посуд безпосередньо на дерев’яну поверхню меблів – як мінімум пошкодиться лакофарбове покриття, як максимум – порушиться структура дерева в цьому місці. Не менш шкідливим є використання судин з холодними рідинами – конденсат залишає сліди і також наносить шкоди поверхні.
      • Механічні ушкодження.
При перестановці або переїздах важливо враховувати що дерев’яні меблі дуже важкі. Вкрай небажано перетягувати по підлозі такий комод, шафу або ліжко (навять якщо воно куплене по акції). Необхідно їх розібрати максимально полегшивши вагу і потім, акуратно переставити. В іншому випадку, ви можете порушити конструкцію цих виробів.
Найчутливішою і тендітної частиною дерев’яних меблів є кріплення. Тому важливо не збільшувати навантаження на них під час транспортування. При перенесенні меблів, намагайтеся тримати їх за найміцнішу частину. Ні в якому разі не можна брати тумбу або комод за стільницю і піднімати.
Далі поговоримо про прибирання.
Його потрібно проводити регулярно, використовуючи тільки спеціальні засоби для догляду, що не мають в своєму складі абразивних матеріалів до яких дерев’яні меблі дуже чутливі.
      1. Пил найкраще витирати, використовуючи серветки з мікрофібри. Завдяки своїм антистатичним властивостям, вони створюють додатковий захист поверхні від появи нового шару пилу. При цьому тканина не повинна бути вологою інакше поверхня втрачає свій блиск.
      2. Поліровані елементи можна натерти плюшем або фланеллю.
      3. Рельєфні поверхні найкраще очищати целюлозними серветками, вони делікатно очищають навіть найдрібніші деталі, не залишаючи на їх поверхні слідів. Крім того, саме целюлозні серветки прекрасно підходять для проведення вологого прибирання: вони дозволяють швидко витерти всі поверхні насухо і не залишають розводів.
      4. При прибиранні не пересувайте предмети, розміщені на меблях, а переставляйте, піднімаючи їх і ретельно витираючи особливо знизу, так як пил і бруд, які скупчуються в цих місцях з часом, можуть пошкодити поверхню.
Прибираємо плями.
Для виведення плям ми не рекомендуємо використовувати хімічні засоби, що руйнують поверхню дерев’яних меблів. Нижче ми зібрали різні Лайфхакі з видалення плям, але перш ніж ними скористатися настійно РЕКОМЕНДУЄМО спочатку випробувати обраний спосіб на невеликій ділянці в непомітному місці.
– Сліди від гарячих предметів на полірованій поверхні прибирають сумішшю зі спирту і рослинної олії в пропорції 1: 1. Її розтирають по поверхні поки плями не зникнуть. Другий спосіб: використовувати шматочок парафіну з воском. Втерев його в пляму візьміть не сильно гарячу праску і через промокальний папір пропрасуйте це місце.
– Сліди від жирних пальців добре прибираються за допомогою тальку.
– Невеликі пошкодження (подряпини) можна зафарбувати слабким розчином йоду
Знаючи ці прості правила Ви можете продовжити термін служби придбаних Вами дерев’яних меблів на десятиліття. Користуйтеся на здоров’я!

selena bad

Меню